dimecres, 19 de desembre del 2012

Associació Nacional de Tracció Animal "La Esteva"

Els promotors i professionals de la tracció animal moderna s'organitzen

Una vintena de persones vingudes de tota la Península Ibèrica van participar en la reunió constituent de l'Associació Nacional de Tracció Animal "La Esteva"
El cap de setmana del 14 al 16 de desembre ha tingut lloc a Serrada de la Fuente (Madrid) la reunió de constitució de l'ANTA "La Esteva". L'acte ha reunit a agricultors, tècnics i aficionats de tota la Península Ibèrica. També hi van assistir representants i membres d'associacions i grups de diversos àmbits geogràfics: La RETRANCA catalana, associació portuguesa de tracció animal i Extremadura Sana.
Aquesta nova associació es proposa dignificar i professionalitzar el treball amb animals i divulgar la tracció animal moderna, en auge en altres països com Bèlgica, Itàlia, Alemanya, Regne Unit, Estats Units o França. En aquest últim es calcula que hi ha uns 1.000 cavalls treballant regularment és habitual en les vinyes fins i tot en alguns casos de manera obligatòria per exemple en zones forestals protegides.
Entre les activitats que ANTA La Esteva es proposa organitzar estan la celebració de cursos i jornades en vista de l'alta demanda existent, l'articulació d'una xarxa de finques col · laboradors per aprofundir en el saber fer, i facilitar els mitjans necessaris perquè la tracció animal sigui una realitat factible en ple segle XXI: formació homologada, accés a subvencions, eines i estris, etc.
En quant l'associació estigui aprovada per l'administració penjarem els estatuts.

1 comentari:

  1. Bon Nadal amics,
    Desitgem que els vostres esforços per fer renàixer la tracció animal tinguin una merescuda resposta i ben aviat tornem a trobar als nostres amics de quatre potes fen la seva digna feina que mai hagessin tingut que deixar de fer.
    Una abraçada.
    rails i ferradures

    ResponElimina