dilluns, 17 de setembre de 2012

Jornades d’iniciació a treballs agrícoles i horticoles amb tracció animal

Jornades d’iniciació a treballs agrícoles
i horticoles amb tracció animal

Tarroja de Segarra, 12, 13 i 14 de octubre de 2012

Què farem?
Durant el cap de setmana introduirem els diferents treballs que, en l’àmbit agrícola i
hortícola, podem fer amb animals de treball: treballs hortícoles (cultius intensius: patata,
mongeta, faves, farratges), al secà, a la vinya, a les oliveres, ametllers i cereals. A més ens
introduirem en la doma. També parlarem de què entenem per una tracció animal moderna.

A càrrec de:
Alfred Ferrís, agricultor ecològic valencià que fa 24 anys que treballa amb tracció animal.
Divulgador i formador dels usos moderns de la tracció animal a l'agricultura.

Programa i horaris.

Divendres  12 de octubre
-A les 10h.  Qüestions bàsiques sobre el maneig del cavall, rucs, mules...
-A les 14 h. Dinar
-A les 18 h. Presentació de les jornades i taula rodona sobre el passat de les tasques agrícoles
amb animals al poble. Obert al públic.
-A les 21 h. Sopar.

Dissabte 13 de octubre
-A les 10 a 14h i de 16 a 20h. Practiques de treballs a l'hort: preparació del terreny, anivellar
terres pel rec... I quasevol tasca de maneig de cultius intensius tipus: patates, farratges,
lleguminoses... 
-A les 14 h. Dinar
-A les 21 h. Sopar i esbarjo.

Diumenge 14 de octubre
-A les 10 a14h Introducció a la doma natural en la tracció animal.
-A les 14 h. Dinar
-A les 16 h. Practiques de treball amb cultius extensius: principalment cereals, i tambe
ametller i olivera.
-A les 20 h. Cloenda.

-No cal experiencia previa, obert a tothom!
-El preu per assistir al curs és de 50 €, preu del curs amb àpats i
dormir inclosos 75 euros. El menjar és ecològic, sa i de la zona a
càrrec de LA CUINA DE LA GARBIANA.
-Cal inscriure’s prèviament i fer el pagament al compte que us
indicarem.

Escriviu al correu: lagarbianacultural@gmail.com
Per a més informació: La
Garbiana Cultural: Contacte: David  633291174

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada